Vanliga frågor

Vad är Ebie?
Vi är ett försäkringsalternativ till den traditionella hyresdepositionen. Istället för att låsa pengar i en deposition eller en bankgaranti kan du använda vår försäkringslösning som säkerhet. Depositionsförsäkringen uppfyller alla säkerhetskrav på ditt hyresavtal.
Vilka hyreskontrakt kan ni försäkra?
Vi försäkrar kommersiella hyreskontrakt. Bransch, typ och storlek på lokal är inte det viktiga utan det är hyresgästens riskprofil som avgör ifall en försäkring kan ställas ut eller inte.
Kostar det att ansöka om försäkringen?
Nej, det är helt gratis att ansöka.
Vad kostar er försäkring?
Kostnaden för vår försäkring beror på många olika variabler. Det beror på både dig som hyresgäst och på hyreskontraktet. Men oroa dig inte, kostnaden för vår försäkring är minimal i jämförelse med en deposition och ligger vanligtvis runt 1–4% årligen av säkerhetssumman, alltså det belopp hyresvärden annars krävt i deposition.
Kommer min hyresvärd acceptera er försäkring?
Hyresvärdar älskar vår produkt! Vår försäkring är lika säker som en hyresdeposition, smidigare än en bankgaranti och lätt att administrera. Om din hyresvärd i dagsläget inte erbjuder vårt depositionsalternativ så kan du introducera oss och så sköter vi jobbet därifrån.
Hur länge varar er försäkring?
Vår försäkring löper med hyreskontraktet. Men den är förnybar, så om ditt företag vill stanna kvar i lokalen efter datumet satt på hyreskontraktet så kan vi förlänga försäkringen för att bäst passa era behov.
Vad händer ifall jag vill säga upp min försäkring innan hyreskontraktets slut?
Det är fritt fram att säga upp försäkringen när du vill, men var medveten om att du då måste lösa en annan säkerhet åt din hyresvärd. Sägs en försäkring upp i förtid betalar vi såklart tillbaka premien för en förutbetald period.
Vad händer ifall min hyresvärd gör en skadeanmälan?
Om en hyresvärd gör en skadeanmälan innebär det att en fordran de haft på hyresgästen förfallit till betalning. Då kliver vi in, ersätter hyresvärden och tar över fordran. I nästa steg kontaktar vi dig för att få till en återbetalningsplan. Alltså, i slutändan fungerar lösningen som en vanlig deposition, där du som hyresgäst betalar för ett brott mot hyreskontraktet. Skillnaden är att du slipper låsa upp pengarna.
Vad täcker försäkringen?
Vi täcker alla skador som normalt skulle tas från hyresdepositionen. Detta inkluderar missade hyresbetalningar, skador på fastigheten och andra ekonomiska förpliktelser i hyreskontraktet.
Vad händer ifall Ebie går i konkurs?
I det osannolika scenariot att Ebie går i konkurs så kommer ni inte behöva oroa er. Alla våra försäkringar ställs ut av ett försäkringsbolag med investment-grade i kreditrating, vilket innebär att skyddet alltid finns kvar.
Vad är en bankgaranti?
En bankgaranti innebär kortfattat att din bank går i borgen för ditt hyresåtagande och fungerar, från hyresvärdens perspektiv, väldigt likt vår depositionsförsäkring. Skillnaden är att bankgarantin i regel har ett motförbindelsebelopp, alltså det belopp du måste lämna hos i säkerhet hos banken för att de ska utfärda bankgarantin. Motförbindelsebeloppet brukar motsvara bankgarantibeloppet, vilket innebär att du låser lika mycket pengar som med en deposition, bara att du dessutom betalar ränta för tjänsten.
Vad är en moderbolagsgaranti?
En moderbolagsgaranti, även kallad moderbolagsborgen, är ett lite ovanligare sätt att garantera hyresvärdens säkerhet och accepteras i regel bara om du har ett kapitalstarkt moderbolag i ryggen. Då går moderbolaget i borgen för ditt hyresåtagande och garanterar betalning av dina skulder.

Du har frågor, vi har svar

Om du behöver hjälp är vi bara ett klick, samtal eller ett mejl bort.

Så funkar det
Mail

contact@ebie.se

Ni är en fintech startup? Hur är det riskfritt? Vi må vara nya på marknaden, men vi har tänkt långsiktigt. Vi samarbetar med försäkringsbolaget Gar-Bo, som ställer ut alla våra försäkringar och bär risken. Oavsett vad som händer med Ebie kommer de försäkringskontrakt vi förmedlat att finnas kvar och vara giltiga. Kika gärna på vår legala information om du vill ha fullständig information om villkor. Om något fortfarande känns oklart, tveka inte att höra av dig till oss på contact@ebie.se. Vi mottar gärna feedback på hur vi kan förbättra oss.
Ebie är ett varumärke som Rentfair AB innehar och agerar under. Rentfair är registrerade hos Bolagsverket som anknuten försäkringsförmedlare till Gar-Bo, på vars uppdrag Rentfair agerar. Rentfair har genom avtal åtagit sig att uteslutande förmedla depositionsförsäkring (även känt som hyresgarantiförsäkring), som är en skadeförsäkring i skadeförsäkringsklass 14, för Gar-Bos räkning.
Sekretesspolicy

© Rentfair AB 2022

Vi använder cookies för att erbjuda en personlig upplevelse. Läs vår cookiepolicy här