Hitta det perfekta kontoret för ditt företag: tips & råd

Att hitta det perfekta kontoret för ditt företag är viktigt för att skapa en trivsam och produktiv arbetsmiljö. Vi har sammanställt en guide med tips och råd som kan hjälpa dig att navigera genom processen och hitta det optimala kontoret för just ditt företag.

Edvin Lindhout

Edvin Lindhout

7 jun 2023

Hur sparar du med Ebies hyresgaranti?

Ebies Hyresgaranti är det moderna alternativet till att betala en deposition eller bankgaranti. Vill du alltså slippa att binda stora summor av ditt kapital i hyresdepositioner är vi den smidigaste lösningen för dig.

Ville Löthén

Ville Löthén

5 apr 2022

Bankgaranti: Vad är det?

En bankgaranti är en vanlig säkerhet som lämnas när ett företag vill hyra en lokal. I regel innebär rent praktiskt att hyresgästen binder upp den mängden kapital hyresvärden begär som säkerhet hos banken samt betalar en årlig ränta. Banken förbinder sig då att ersätta hyresvärden upp till motsvarande belopp om hyresgästen inte uppfyller sina förpliktelser, exempelvis inte betalar hyra.

Ville Löthén

Ville Löthén

31 mar 2022

Hur du hittar ditt drömkontor

Letar du efter ett nytt kontorsutrymme? Att hitta rätt plats att jobba på kan vara en utmaning, men med lite noggrann planering och research kan du hitta det perfekta kontoret att hyra för ditt företag. Här är några tips för att hjälpa dig att komma igång.

Ville Löthén

Ville Löthén

1 jan 2023

Guide: Förhandla fram det bästa hyresavtalet

När det kommer till att hyra kontorsutrymme eller annan kommersiell fastighet kan en framgångsrik förhandling om hyresavtalet leda till betydande kostnadsbesparingar och gynnsamma villkor för ditt företag. I denna guide kommer vi att dela med oss av användbara tips och strategier för att förhandla om hyresavtal och säkra det bästa priset och de mest fördelaktiga villkoren för ditt företag.

9 jul 2023

Hyresgaranti: Vad är det?

En hyresgaranti, också kallad hyresgarantiförsäkring, är en säkehet som lämnas på hyresavtal när företag hyr lokaler, exempelvis kontor. Den stora skillnaden och fördelen med hyresgarantier, till skillnad från deposition eller bankgaranti, är att den inte kräver att hyresgästen binder upp pengar motsvarande flera månadshyror hos hyresvärden eller banken.

Ville Löthén

Ville Löthén

4 dec 2022

Deposition: vad är det?

En deposition är en typ av pantsättning som betalas när man tecknar ett hyreskontrakt. Depositionen fungerar som en säkerhet för hyresvärden ifall en hyresgäst exempelvis inte betalar hyran eller skadar lokalen. Vanligtvis är en deposition, eller liknande säkerhet, ett krav när man hyr en kommersiell lokal som ett kontor, lager eller butikslokal. Depositioner förekommer också vid hyra av bostäder, men i detta inlägg fokuserar vi på depositioner för kommersiella lokaler.

Ville Löthén

Ville Löthén

14 mar 2023

Checklista för att välja rätt hyresvärd

Att välja rätt hyresvärd är en viktig del av att säkerställa en välfungerande kontorsmiljö för ditt företag. Genom att noggrant utvärdera potentiella hyresvärdar kan du minimera risken för problem och konflikter längre fram.

Edvin Lindhout

Edvin Lindhout

5 jul 2023

Hyresgarantier gör hyresförhandlingar smidigare

Hyresgarantier kan göra hyresförhandlingar smidigare och mer kostnadseffektiva för både hyresvärdar och hyresgäster. Hyresgarantier från Ebie, erbjuder en flexibel och snabb lösning som kan passa alla företag oavsett storlek. Med Ebies försäkring kan hyresvärdar och hyresgäster enkelt komma överens om en lämplig säkerhetslösning som fungerar för alla parter. Läs mer om hur Emil Lötbom, Head of Leasing Stockholm på Croisette, använde Ebies lösning för att lösa en avgörande säkerhetsfråga i en hyresförhandling.

Ville Löthén

Ville Löthén

22 mar 2023

Vad är en moderbolagsborgen?

En moderbolagsgaranti, även kallad moderbolagsborgen, är ett lite ovanligare sätt att garantera hyresvärdens säkerhet och accepteras i regel bara om du har ett kapitalstarkt moderbolag i ryggen. Då går moderbolaget i borgen för ditt hyresåtagande och garanterar betalning av dina skulder.

Ville Löthén

Ville Löthén

2 apr 2022

För- och nackdelar med coworking

Coworking har snabbt blivit en populär trend inom arbetsplatslösningar, och allt fler företag väljer att anamma denna flexibla arbetsmodell. Men vad är det som gör coworking så attraktivt?

Edvin Lindhout

Edvin Lindhout

7 jul 2023

Guide: Sänk din hyreskostnad genom förhandling och sparknep

Hyreskostnaden är ofta en av de största utgifterna för ett företag. I denna guide kommer vi att dela med oss av användbara tips för att förhandla om hyresavtal och minska onödiga utgifter.

Edvin Lindhout

Edvin Lindhout

7 jul 2023

Webinar: Fallgropar när du hyr kontor

Att hyra kontor eller annan lokal innebär vanligtvis att hyresvärden ställer krav på en säkerhet för att få hyra. Men vad innebär det egenligen, vad finns det för olika typer av säkerhet och vad har de för för- och nackdelar?

Edvin Lindhout

Edvin Lindhout

11 dec 2022

Vår hållbarhetsstrategi: att effektivisera hyresprocessen

Vi bidrar till städers hållbara utveckling genom att lösa ett seglivat problem på ett mer effektivt sätt.

Edvin Lindhout

Edvin Lindhout

26 jun 2022

Fastighetsmarknaden är i gungning

Den kommersiella hyresmarknaden är i gungning, och det med besked. Vakansgraderna har stigit hos många av det största hyresvärdarna och hyresgästerna höjer samtidigt blicken från de traditionella lösningarna i jakt på effektivare metoder att hyra kontor på. Dessutom har Covid-19 slagit hårt mot hyresmarknaden och det kommer sannolikt få långsiktiga konsekvenser. 

Ville Löthén

Ville Löthén

8 apr 2022