VI ÄR EBIE

Trevligt att träffa dig!

Vi såg ett problem som behövde lösas

En nystart. Ett nytt kapitel. Det är vad en flytt borde innebära. Att stänga dörren till gårdagen, med alla bra och dåliga minnen, lärdomar och misstag. Att istället blicka framåt, mot nya möjligheter till utveckling och tillväxt. Det sista du vill är besväras av en massa onödigt krångel. Krångel är just vad en hyresdeposition symboliserar för många flyttare idag, och det kan innebära allt ifrån ett frustrerande moment till ett stort, finansiellt hinder. Det går inte att göra sig av med hyresdepositionen, eftersom den fyller det viktiga syftet att garantera hyresvärdens säkerhet. Till råga på allt innebär dessa hyresdepositioner att en totalsumma på flera miljarder ligger och samlar damm på banken.

Det var just detta problem vi på Ebie upplevde. Därför har vi gjort det till vårt uppdrag att erbjuda något bättre till hyresmarknaden. Vi insåg snabbt att depositionen skulle bli svår att förbättra, så därför valde vi att ersätta den helt och hållet. Lösningen ligger i ta det bästa försäkringar har att komma med och ta det till fastighetsbranschen. Resultatet är en smidig och pålitlig försäkringslösning som gör livet lättare för alla parter i hyresprocessen.

Vi bestämde oss för att göra skillnad

Vi vill förbättra hyresprocessen för både hyresvärdar och hyresgäster. Det gör vi genom att reducera friktion på hyresmarknaden.

Med en integrerad hållbarhetsstrategi, såklart

Vår lösning till bidrar städers hållbara utveckling genom att lösa ett problem på ett mer effektivt sätt.

Genom att förbättra hyresprocessen riktar sig vår lösning till delmålen 8.1, 8.2 och 11.6 av de globala målen i Agenda 2030.

 1. 8.1 Främja företagande och ekonomisk tillväxt

  Vi erbjuder ett smidigare och mer ekonomiskt alternativ till depositionen, vilket sänker tröskeln till hyresmarknaden för mindre bolag och start-ups som inte har de finansiella musklerna för att betala en deposition.

 2. 8.2 Allokera kapital mer effektivt

  Miljardbelopp är bundna i depositioner och bankgarantier och samlar i princip damm. Genom att ge hyresvärdar samma skydd på ett mer kapitaleffektivt sätt gör vi det möjligt för pengarna att göra mer nytta, i form av ökade investeringar och innovation.

 3. 11.6 Öka effektiviteten på marknaden

  Genom att sänka tröskeln till hyresmarknaden ökar vi efterfrågan hos hyresgäster. Ökad efterfrågan bidrar till sänkta hyresvakanser och på så sätt bidrar vår lösning mer hållbara städer, där alla resurser nyttjas.

Det här är teamet bakom Ebie

Vi är ett engagerat team som strävar efter att effektivisera hyresprocessen. Depositionen är ett första viktigt steg men vår vision är att addera värde i alla aspekter av hyresprocessen. Om Ebie låter som ett ställe du skulle vilja jobba på eller en intressant samarbetspartner får du gärna skicka ett mail till edvin@ebie.se.

 • Edvin LindhoutCEO
 • Ville LöthénCPO
 • André BrogärdCTO
 • Erik LarssonCFO
 • Viktor SvenssonAffärsutvecklare
Ni är en fintech startup? Hur är det riskfritt? Vi må vara nya på marknaden, men vi har tänkt långsiktigt. Vi samarbetar med försäkringsbolaget Gar-Bo, som ställer ut alla våra försäkringar och bär risken. Oavsett vad som händer med Ebie kommer de försäkringskontrakt vi förmedlat att finnas kvar och vara giltiga. Kika gärna på vår legala information om du vill ha fullständig information om villkor. Om något fortfarande känns oklart, tveka inte att höra av dig till oss på contact@ebie.se. Vi mottar gärna feedback på hur vi kan förbättra oss.
Ebie är ett varumärke som Rentfair AB innehar och agerar under. Rentfair är registrerade hos Bolagsverket som anknuten försäkringsförmedlare till Gar-Bo, på vars uppdrag Rentfair agerar. Rentfair har genom avtal åtagit sig att uteslutande förmedla depositionsförsäkring (även känt som hyresgarantiförsäkring), som är en skadeförsäkring i skadeförsäkringsklass 14, för Gar-Bos räkning.
Sekretesspolicy

© Rentfair AB 2022

Vi använder cookies för att erbjuda en personlig upplevelse. Läs vår cookiepolicy här