Vad är en moderbolagsborgen?

En moderbolagsgaranti, även kallad moderbolagsborgen, är ett lite ovanligare sätt att garantera hyresvärdens säkerhet och accepteras i regel bara om du har ett kapitalstarkt moderbolag i ryggen. Då går moderbolaget i borgen för ditt hyresåtagande och garanterar betalning av dina skulder. Tyvärr är det så att väldigt få bolag kan få använda sig av moderbolagsborgen som säkerhet på hyresavtal ofta är det till och med till väletablerade företag med miljardomsättning.

Det finns dock många alternativ till en moderbolagsgaranti, exempelvis deposition, bankgarantier och hyresgarantiförsäkring. En hyresgarantiförsäkring innebär dessutom att man slipper pantsätta och binda upp sina pengar. Om du vill läsa mer om det kan du läsa vårt inlägg Vilka säkerheter finns när du hyr nytt kontor eller lokal eller på vår hemsida.

Hyr eller ska du hyra en lokal?

Ebie erbjuder hyresgarantier - den moderna säkerheten på hyresavtal. Slipp binda dina pengar i en deposition eller bankgaranti, ansök om Ebie istället.

Bild på skrivbord med block där det står "moderbolagsborgen och moderbolagsgaranti".

Alternativ till moderbolagsgarantin

Som nämnt är moderbolagsborgen inte tillgänglig att från för det flesta företag. Om man däremot kan få en är den av de mest gynnsamma säkerheterna på hyresavtal efter som ingen kapitalbindning krävs. Det finns ett flertal alternativ till moderbolagsgarantin och moderbolagsborgen. Framförallt depositionen och nu Ebies hyresgarantiförsäkring som inte heller kräver att du som hyresgäst binder upp flera månadshyror som säkerhet. Du kan läsa mer om de olika alternativen i vår artikel Vilka säkerheter finns när du hyr nytt kontor eller lokal?

Ebies hyresgaranti

Ebie har ett utvecklat ett unikt alternativ till de traditionella säkerheterna. Ebies hyresgarantiförsäkring ger fullständig säkerhet till hyresvärd och hyresgäst men till skillnad från bankgarantin eller depositionen binder den inte upp något kapital. Istället tillåter Ebies lösning hyresgästen att arbeta med sitt kapital och skapa sig stabilare finansiella förhållanden. Samtidigt kan hyresvärden få bättre insyn i sitt riskarbete och snabbare fylla upp sina lokaler. Allt smidigt, enkelt och riskfritt. Ebies depositionsförsäkring är därför förmånligare för både hyresgäst och hyresvärd.

Du kan läsa mer om Ebie och vår hyresgarantiförsäkring här eller på ebie.se.

Vill du ansöka om en hyresgaranti kan du göra det här. Processen tar bara 2 minuter och kan spara dig hundratusentals kronor.

2 apr 2022

Mycket att hålla koll på när du hyr? Se vår video

Vi på Ebie har lång erfarenhet från hyresmarknaden och vet vad du som företag ska tänka på när du hyr. Här hittar du en video med en snabb och smidig genomgång.

Se video
Två män framför en grå betongvägg. Den vänstra är blond och har en blå uppknäppt skjorta över en vit t-tröja. Den högra är brunhårig och har en blommig skjorta.