Ebie gör det lättare för hyresgäster att hyra lokal – tar in 3 miljoner för att växla upp

Att hitta kontor är en huvudvärk för de flesta bolag och processen kan både bli resurs- och tidskrävande. Ett särskilt jobbigt moment är depositionen, som ställer höga kapital- och likviditetskrav på bolaget.

I dagsläget finns det inga gångbara alternativ. Bankgaranti innebär samma kapitalupplåsning och en moderbolagsborgen är bara lämplig i sällsynta fall.

Det är här, Ebie, en start-up med ursprung från SSE Business Lab, kommer in i bilden. De har tagit fram en försäkringslösning som ger hyresvärden samma säkerhet, utan att hyresgästen behöver låsa upp kapital. Lösningen smyglanserades i vintras och nu tar de ett krafttag för snabbare tillväxt.

"Med dagens alla innovationer inom FinTech och InsurTech är det orimligt att företag ska behöva låta hundratusentals kronor samla damm på ett bankkonto", säger Edvin Lindhout, vd och medgrundare.

Tar in kapital från välkänd branschaktör

För att accelerera tillväxt plockar Ebie in 3 miljoner pre-seed från en av Nordens ledande proptech VC SF Ventures, samt ett par affärsänglar med tydlig koppling till Ebies affärsområde.

"Ebie har attackerat de befintliga, kontraproduktiva alternativ på säkerheter till kommersiella hyresavtal och tagit fram en lösning som har möjlighet att slå igenom brett, inte bara i Sverige och Norden. I tider där hyresgästnöjdhet blir allt viktigare kan Ebie bidra till att göra fastighetsbranschen mer digital, effektiv och tillgänglig", säger Richard Lindqvist, partner på SF Ventures.

Nu ska fastighetsbranschens konservativa metoder utmanas på allvar.

"Vi vill vara med och förändra den kommersiella hyresmarknaden från grunden. Depositionen och de höga trösklarna den innebär för hyresgäster är ett viktigt första steg”, säger Edvin Lindhout.

Om Ebie

Ebie är ett start-up, sprungen ur SSE Business Lab på Handelshögskolan i Stockholm. Bolaget har i samarbete med GarBo Försäkring tagit fram ett försäkringsalternativ till hyresdepositioner och bankgarantier som säkerhet i kommersiella hyresavtal. Försäkringen hjälper företag att slippa binda kapital vid tecknande av hyreskontrakt och hyresvärdar kan också lättare hyra ut sina fastigheter genom snabbare affärer och fler sökande hyresgäster.

Presskontakt

Edvin Lindhout, VD

edvin.lindhout@ebie.se

0760529634

14 apr 2022