Hyresgarantier gör hyresförhandlingar smidigare

Det allt viktigare för hyresvärdar att ta ut en säkerhet från sina hyresgäster. Traditionellt sett har detta gjorts genom deposition eller bankgaranti, men i tider av ökade konkurser kan detta vara svårt för hyresgäster som redan investerat stora summor i sina satsningar att betala flera månadshyror i en deposition.

Hyr eller ska du hyra en lokal?

Ebie erbjuder hyresgarantier - den moderna säkerheten på hyresavtal. Slipp binda dina pengar i en deposition eller bankgaranti, ansök om Ebie istället.

Mörk bild med vitram och Ebie-logga i vänstra övre hörnet.

En ny lösning har dock nyligen introducerats på marknaden, hyresgarantier som ställs ut av bolaget Ebie i samarbete med försäkringsbolaget GarBo. Enligt Emil Lötbom, Head of Leasing Stockholm på Croisette, är Ebie ett utmärkt alternativ till de mer traditionella lösningarna: “Ebies lösning är inte bara ett bra alternativ för mindre bolag, utan för alla bolag som vill undvika onödig kapitalbindning. Att Ebie dessutom är snabba och flexibla i sin hantering hjälper mig som förmedlare leverera en bra upplevelse till hyresvärden och hyresgästen.”

I ett av Emils uppdrag blev frågan om säkerhet en avgörande del i hyresförhandlingarna. Fastighetsägaren behövde en säkerhet för att försäkra sig om hyresavtalets fullgörande, men hyresgästen hade inte råd att binda mer kapital i en deposition eller bankgaranti. Lösningen kom med Ebies försäkring, vilket tillgodosåg båda parters behov. Hyresvärden fick en betryggande säkerhet, medan hyresgästen slapp binda pengar och istället betalade en liten försäkringspremie.

I dag är det viktigare än någonsin för hyresvärdar att ha en säkerhet för hyresavtal. Hyresgarantier erbjuder en flexibel och kostnadseffektiv lösning som är tillgänglig för alla typer av företag. Med Ebies försäkring kan hyresvärdar och hyresgäster enkelt komma överens om en lämplig säkerhetslösning som fungerar för alla parter.

22 mar 2023

Mycket att hålla koll på när du hyr? Se vår video

Vi på Ebie har lång erfarenhet från hyresmarknad och vet vad du som företag ska tänka på när du hyr. Här hittar du en video med en snabb och simdig genomgång

Se video
Två män framför en grå betongvägg. Den vänstra är blond och har en blå uppknäppt skjorta över en vit t-tröja. Den högra är brunhårig och har en blommig skjorta.